Creatieve coaching

Bij creatieve coaching werk je met creatieve opdrachten. Daar heb je geen teken- en schilderervaring voor nodig. Iedereen is namelijk creatief.

Waarom creatieve coaching?

In je eentje is het soms lastig om een bepaalde wens te realiseren. Dan is het prettig dat je ondersteuning krijgt. Een coach geeft je een duwtje in de goede richting en helpt je op weg. Om zo je doel te bereiken.

Via de opdracht ga je aan de slag met het beeld van je doel. Je werkt met de voorstelling van wat jij wilt bereiken. Een tekening, een schilderij, een collage of een kleiwerkstuk maken veel duidelijk. Het beeld – de kleur, de vorm, de lijn, de beweging, het formaat, de plek op het papier – geeft informatie.

Via het beeld zie je je kwaliteiten en dat wat je nog kunt ontwikkelen. Deze inzichten oefen je stap voor stap in je dagelijkse leven. Je wens wordt steeds meer werkelijkheid. Je bereikt je doel.

Hoe werkt creatieve coaching?

Wanneer creatieve coaching je aanspreekt, doe je een intake. Tijdens deze sessie praten we over je doel. Wat is je doel? Waarom wil je juist dit doel bereiken? Heb je hier al ervaring mee? En wanneer wil je je doel bereikt hebben?

Daarna krijg je een teken- of schilderopdracht, soms voorafgegaan door een visualisatie-oefening. Zo krijg je een interne voorstelling van het beeld dat je voor ogen hebt. Je hebt geen ervaring nodig met tekenen of schilderen. Hoe jij je uitdrukt is precies goed.

Ook doe je soms eenvoudige ontspanningsoefeningen. Op deze manier betrek je niet alleen je hoofd, maar je hele lichaam in het coachingsproces.

Naar aanleiding van je werkstuk vertel je wat je ziet en wat je opvalt. We maken we een sterkte – zwakte analyse. Waar ben je tevreden over in het werkstuk? Wat vind je nog niet zo geslaagd?

We maken steeds een koppeling naar je doel. Wat zeggen de sterke punten over je doel? Hoe kun je deze kracht inzetten voor je zwakke punten? Wat heeft het werkstuk nog nodig? Deze inzichten leiden tot concrete en praktische voornemens die je gaat oefenen in je dagelijkse leven. In een vervolgsessie vertel je hoe je je inzichten in de praktijk hebt gebracht.

Een coachingstraject bestaat uit een intake, doorgaans twee tot vijf sessies en een evaluatie.

Wat levert coaching op?

Inzicht in wie je bent en wat belangrijk voor je is. Je ontdekt je diepste overtuigingen en waarden. Je persoonlijke kracht én valkuilen.

  • zelfkennis;
  • nieuwe energie;
  • toegenomen zelfvertrouwen;
  • (her)ontdekte passie en drijfveren;
  • nieuwe vaardigheden;
  • effectief (werk)gedrag, betere prestaties en meer plezier.

De coach

“Wat ik belangrijk vind bij het coachen is dat je geïnspireerd raakt om een stap te zetten. Vanuit je eigen beginsituatie naar een gewenste situatie of gedrag. Het gaat mij er zelden om mensen te veranderen, maar altijd om hun gedragsrepertoire te vergroten. Mijn uitdaging is om ze een stap te laten zetten buiten hun kaders.”

Mijn naam is Margriet Slotman. Naast zelfstandig ondernemer ben ik Capital coach. Ik coach met name leidinggevenden in de zorg sector. Door inzicht te creëren in persoonlijke voorkeuren op het gebied van leiding geven, communicatie en samenwerken. Dit proces begeleid ik als coach op een inspirerende en creatieve wijze.

Ik ben iemand die graag ‘de kern’ opzoekt. Of dat nu gaat om wie jij ten diepste bent, of waar de kern van het probleem ligt. Ik ben ervan overtuigd dat ‘de kern’ jou de sleutel in handen geeft om jezelf te leren kennen. Te ontdekken wat de oorzaak is van een probleem, wat er kan en/of moet veranderen, welke keuzes daarvoor nodig zijn, wat jij daarvoor nodig hebt enz. Ik word enthousiast als ik een schakeltje in dit ontdekkingsproces mag zijn.

Coachen doe ik met behulp van positieve psychologie, NLP, DISC 3D scan, het Enneagram.
Mijn stijl van coachen is nuchter, creatief en altijd met humor.

Kennis maken?

Bel of mail gerust voor een kennismakingsgesprek.

Tijd voor ontwikkeling biedt teambuilding, trainingen en teamcoaching aan voor het verbeteren van samenwerking en communicatie.

Wij hebben voor diverse bedrijven en organisaties een teamdag, teambuilding of teamcoaching traject mogen realiseren!

Bekijk meer referenties

Tijd voor ontwikkeling biedt persoonlijke coaching gericht op doelen ontdekken en behalen. Zakelijke coaching en teambuilding voor het verbeteren van communicatie en effectiviteit. Daarnaast verzorgen wij trainingen en teambuildingsactiviteiten.

Facebook LinkedIn

Tijd voor Ontwikkeling

Laaghalerveen 26
9414 VH Hooghalen

T: 06-51066141

info@hetdrentskwartiertje.nl
KvK: 04084164

Btw: 8174.38.701.B.01