Ondernemerscoach

Voor een gezonde economie zijn bezielde ondernemers nodig. Ondernemen met passie voor je bedrijf! Wat bezielt jou als ondernemer? Wat inspireert jou en hoe geef je dit vorm in je bedrijf?

Wat bezielt jou als ondernemer?

Ontdek wat jou inspireert en hoe je dit kunt vormgeven in je bedrijf. Door middel van coaching krijg je meer inzicht in jezelf en je eigen kwaliteiten, en wat je te bieden hebt aan anderen. Bezielde mensen, mensen met hart voor de zaak, zijn waardevolle en succesvolle ondernemers. (Her)ontdek samen met een coach wat jou “bezielt” om meer jezelf te worden, beter te ondernemen en je bedrijf een krachtige basis te geven.

Coaching voor ondernemers?

Als ondernemer weet je vast allang hoe je in elkaar steekt. Wat je drijft en motiveert. Toch kan het goed zijn om met behulp van een coach eens in de spiegel te kijken. Wie ben je ten diepste en waartoe doe jij ertoe als ondernemer? Wanneer je hier een heel duidelijk beeld van hebt zul je worden gedreven door innerlijke motivatie. Zul je de zaken doen die bij je passen en zal je bedrijf behoren tot de ‘bevlogen’ ondernemingen. Durf jij het aan om met een coach de diepte in te gaan?

We kennen werken aan heel veel verschillende aspecten t.a.v. ondernemerschap, met name de waartoe vraag is waar ik samen met je op zoek zou willen gaan. De volgende vragen kunnen aan bod komen;

 • wat voor ondernemer ben ik?;
 • wat inspireert mij?;
 • wat drijft en motiveert mij?;
 • hoe maak ik belangrijke keuzes?;
 • hoe onderscheid ik mij als ondernemer?

De coach

Ik, coach Margriet Slotman, begeleid je bij je vraag of verlangen. Dit doe ik in kortdurende trajecten van twee tot vijf gesprekken. Ik begeleid je bij het doorzien van patronen en leer je nieuwe alternatieven voor je gedrag te creëren. Focus op doelen. Nieuwe strategieën ontwikkelen en groeien als bezielde ondernemer.

Zelf ben ik ondernemer en coach. Dit maakt dat ik kan meedenken vanuit eigen ervaring.

Mijn aandachtsgebieden zijn;

 • verkenning persoonlijke kwaliteiten;
 • vertalen van jou kwaliteiten naar ondernemingsdoelstellingen en -strategieën;
 • werk en communicatiestijlen.

Kennismakingsgesprek

We beginnen de coaching altijd met een kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek duurt een half uur. Hierin bekijk ik wat ik voor je kan betekenen en maak ik een globale schatting van het aantal sessies dat we nodig zullen hebben. Dit varieert van twee tot maximaal tien sessies. Een sessie duurt een ruim uur.

Wanneer we in het kennismakingsgesprek besluiten met elkaar te gaan werken, dan verlengen we het met een half uur en is dat onze eerste sessie. Wanneer we niet met elkaar gaan werken is het kennismakingsgesprek kosteloos.

Werkwijze

We starten de coaching met het onderzoeken van je vraag. Zo brengen we duidelijk in kaart waaraan we gaan werken binnen het coachingstraject en bakenen we af waarover we gaan praten tijdens de sessies.
Als ons doel helder is, gaan we op een andere manier kijken naar je vraag. Dat doen we in gesprek, door ervaringsoefeningen en soms ik geef je opdrachten mee.

We zien elkaar om de twee weken. Het is mijn ervaring dat dat de beste tijd is om de sessies te laten ‘landen’ en het geleerde in praktijk te brengen. Als je je doel bereikt hebt, of je hebt voldoende nieuwe stappen gezet en je kunt alleen verder, dan is het coachingstraject afgerond.

Coachen doe ik met behulp van;

Samen in de spiegel kijken...

 • Nuchter boeren verstand
 • NLP
 • DISC
 • Teamrollen
 • Drijfveren
 • Systemisch werk – Familie en organisatie opstellingen
 • Deep democracy
 • Theorie U
 • Enneagram
 • Creatieve werkvormen

Ik ben Capital coach, NLP en DISC trainer en begeleider van familie en organisatie opstellingen.

Ben je als ondernemer op zoek naar een coach?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op. We kunnen kennis met elkaar maken en onderzoeken of we samen een coachtraject starten.

Tijd voor ontwikkeling biedt teambuilding, trainingen en teamcoaching aan voor het verbeteren van samenwerking en communicatie.

Wij hebben voor diverse bedrijven en organisaties een teamdag, teambuilding of teamcoaching traject mogen realiseren!

Bekijk meer referenties

Tijd voor ontwikkeling biedt persoonlijke coaching gericht op doelen ontdekken en behalen. Zakelijke coaching en teambuilding voor het verbeteren van communicatie en effectiviteit. Daarnaast verzorgen wij trainingen en teambuildingsactiviteiten.

Facebook LinkedIn

Tijd voor Ontwikkeling

Laaghalerveen 26
9414 VH Hooghalen

T: 06-51066141

info@hetdrentskwartiertje.nl
KvK: 04084164

Btw: 8174.38.701.B.01