Coaching persoonlijke ontwikkeling

Als coach help ik je te focussen op wat je wilt bereiken. Positief vooruitkijken dus. Wanneer je bereid bent om eerlijk naar jezelf te kijken en te werken aan wat tussen jou en je doel instaat, gaan er ineens allerlei deuren voor je open.

Waarom coaching?

Het leven bestaat uit voortdurende veranderingen. Veranderingen in je werk of in je persoonlijk leven. Veranderingen door keuzes die jezelf maakt of die je overkomen zonder dat je er invloed op hebt gehad. Je gaat een nieuwe functie vervullen of je hebt de ambitie om iets anders te willen, een nieuwe functie die andere eisen stelt aan jezelf.
Soms is het prettig om dan gebruik te maken van een coach. Iemand die je helpt dat doel helder te krijgen. Een sparring partner, iemand die je een spiegel voorhoudt en je bewust maakt van je mogelijkheden om je gewenste doel te bereiken.

Hoe werkt coaching?

Kort en bondig: Als coach stel ik voornamelijk vragen en spiegel de antwoorden. Het is de bedoeling om jou aan het denken te zetten, waardoor je in beweging komt! Dus een verschuiving van denken naar doen. Coachen ‘Van stilstand naar in beweging komen’.

Als coach begeleid ik jou bij je vraag, probleem of verlangen. De coaching bestaat uit kortdurende trajecten van twee tot tien gesprekken. Ik begeleid je tijdens het coachen bij het doorzien van patronen en leer je nieuwe alternatieven voor je gedrag te creëren. Focus op doelen. Nieuwe strategieën ontwikkelen en groeien in persoonlijke ontwikkeling.

Kennismakingsgesprek

We beginnen het traject van coachen altijd met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt een half uur. Hierin bekijk ik wat ik voor je kan betekenen als coach en maak ik een globale schatting van het aantal sessies dat we nodig zullen hebben. Dat varieert van twee tot maximaal tien sessies. Een sessie duurt ruim een uur.
Wanneer we tijdens het kennismakingsgesprek besluiten met elkaar te gaan werken, dan verlengen we het gesprek met een half uur en is dat onze eerste sessie. Wanneer we beslissen niet met elkaar te gaan werken is het kennismakingsgesprek kosteloos.

De coach

“Wat ik belangrijk vind bij het coachen is dat je geïnspireerd raakt om een stap te zetten. Vanuit je eigen beginsituatie naar een gewenste situatie of gedrag. Het gaat mij er zelden om mensen te veranderen, maar altijd om hun gedragsrepertoire te vergroten. Mijn uitdaging is om ze een stap te laten zetten buiten hun kaders.”

Mijn naam is Margriet Slotman. Naast zelfstandig ondernemer ben ik Capital coach. Ik coach met name leidinggevenden in de zorg sector. Door inzicht te creëren in persoonlijke voorkeuren op het gebied van leiding geven, communicatie en samenwerken. Dit proces begeleid ik als coach op een inspirerende en creatieve wijze.

Ik ben iemand die graag ‘de kern’ opzoekt. Of dat nu gaat om wie jij ten diepste bent, of waar de kern van het probleem ligt. Ik ben ervan overtuigd dat ‘de kern’ jou de sleutel in handen geeft om jezelf te leren kennen. Te ontdekken wat de oorzaak is van een probleem, wat er kan en/of moet veranderen, welke keuzes daarvoor nodig zijn, wat jij daarvoor nodig hebt enz. Ik word enthousiast als ik een schakeltje in dit ontdekkingsproces mag zijn.

Coachen doe ik met behulp van positieve psychologie, NLP, DISC, Deep Democracy en Systemisch werk.
Mijn stijl van coachen is nuchter, creatief en met humor.

Kennis maken met een coach in Drenthe?

Bel of mail gerust voor een kennismakingsgesprek.

Tijd voor ontwikkeling biedt teambuilding, trainingen en teamcoaching aan voor het verbeteren van samenwerking en communicatie.

Wij hebben voor diverse bedrijven en organisaties een teamdag, teambuilding of teamcoaching traject mogen realiseren!

Bekijk meer referenties

Tijd voor ontwikkeling biedt persoonlijke coaching gericht op doelen ontdekken en behalen. Zakelijke coaching en teambuilding voor het verbeteren van communicatie en effectiviteit. Daarnaast verzorgen wij trainingen en teambuildingsactiviteiten.

Facebook LinkedIn

Tijd voor Ontwikkeling

Laaghalerveen 26
9414 VH Hooghalen

T: 06-51066141

info@hetdrentskwartiertje.nl
KvK: 04084164

Btw: 8174.38.701.B.01