Over Margriet Slotman

Teamcoaching, trainingen en teambuilding. Alles wat aandacht krijgt groeit!

Welkom

Tijd voor Ontwikkeling is dynamisch en veelzijdig. Neem dus rustig de tijd om te surfen door het aanbod van coaching, teambuilding, diverse trainingen en procesbegeleiding. Tijd voor Ontwikkeling biedt maatwerk aan diverse doelgroepen zoals; particulieren, ondernemers, bedrijven, instellingen en maatschappelijke organisaties. Kortom iedereen is welkom!

Mijn verhaal, ontwikkelingen en passie in vogelvlucht

Mijn naam is Margriet Slotman. Ik ben getrouwd met Jan Slotman en samen hebben we 4 kinderen, 1 van hen is in de hemel en van de andere 3 kids mogen we elke dag genieten. Naast oprichter/ondernemer ben ik teamcoach, trainer en begeleider van familie en organisatie opstellingen.

Als dochter van agrarische ondernemers ben ik opgegroeid in de achtertuin van Zwolle, met één been op het platteland en één been in de stad. Van jongs af aan was ik te vinden in de koeienstal bij mijn vader. Van hem heb ik geleerd om te leren. Wanneer je iets wilt kun je het ontwikkelen, niet in één keer maar in stapjes. Op een boerderij is van alles te doen en dat deed ik dan ook. Koeien melken, voeren, trekker rijden, mee naar het land om de pinken te controleren en nog zoveel meer… een mooie tijd. Van mijn moeder kreeg ik aanpakken mee, zij stond als vrouw ook haar mannetje binnen het bedrijf en was naar mijn inzicht een drijvende kracht wanneer het nodig was om te innoveren. Op mijn 16e zijn mijn ouders verhuisd met de boerderij naar Norg. Daar konden zij het bedrijf verbeteren en lag de toekomst. Voor mij was dat niet de leukste tijd, vrienden achter laten en opnieuw beginnen dat zag ik toen niet zitten. Naderhand kan ik zeggen dat ik er onbewust veel van heb geleerd. Wanneer ik de familiestamboom erbij pak kan ik niet ontkennen dat er boerenbloed in mij zit, al mijn voorouders van zowel vader als moeders kant hadden een boerenbedrijf. Toch heb ik deze traditie verbroken. Alhoewel, van mijn moeders kant hebben 3 generaties hun bedrijf verplaatst naar een andere locatie waar ze mogelijkheden zagen om hun bedrijf te verbeteren. 🙂 Wij hebben dan geen boerenbedrijf maar zijn wel op zoek gegaan naar kansen, mogelijkheden en een plek waar onze talenten het best tot hun recht zouden komen.

Na mijn middelbare school ben ik gaan werken als paraveterinair en later als praktijkmanager in een dierenartspraktijk. Dit heb ik 18 jaar met veel plezier gedaan. Hier ontdekte ik mijn passie voor ondernemen, samenwerken en de diversiteit in dieren én mensen. Natuurlijk ook dat ze vaak op elkaar lijken.
Én dat je alleen een goed resultaat kunt neerzetten als er optimaal wordt samengewerkt. Je er met elkaar voor gaat en er duidelijkheid bestaat over waar je voor staat en hoe dat er in de dagelijkse praktijk uitziet. Tja en dan komt het aan op effectieve communicatie.

Na een opleiding tot 2e graads docent ontdekte ik dat ik wilde werken met organisaties, teams en professionals. Zo ben ik in me verder gaan ontwikkelen als teamcoach en heb ik diverse opleidingen gevolgd bij Bureau LandDISC factorPhoenix opleidingen, Hellinger Instituut en Human Dimensions.

Samen met Jan heb ik in 2007 ‘Het Drents kwartiertje’ opgericht. Op deze locatie kun je terecht voor diverse activiteiten, culinaire en creatieve workshops, vergaderingen etc. Daarnaast is ‘Tijd voor Ontwikkeling’ ontstaan. TVO biedt teambuilding, training en teamcoaching aan op gebied van werken vanuit de bedoeling, samenwerken en communicatie.

Zo hebben wij samen onze droom waar kunnen maken; ondernemen, teamuitjes organiseren van a tot z, trainen en coachen. In juli 2019 vierden we als bedrijf ons 12 en 1/2 jarig bestaan! Feest!

Ik word blij wanneer ik kan bijdragen aan de volgende ontwikkelingen;

 • bezieling van mens en organisatie, werken vanuit passie;
 • werken vanuit de bedoeling van de organisatie en op persoonlijk vlak;
 • leidende principes (ontwikkelen en) doorvoeren op alle lagen van de organisatie;
 • het faciliteren van verbinding en samenwerking;
 • het begeleiden van organisaties en teams in transitie;
 • het begeleiden van professionals om hun potentieel tot volledige bloei te laten komen;
 • bewustwording van systemische principes;
 • verbreden van mijn eigen inzichten en kennis, elke organisatie/team/professional biedt me deze mogelijkheid;
 • wellicht uw organisatie/team of persoonlijke groei!

Mijn stijl van coachen is nuchter, praktisch, uitdagend, creatief en met gevoel voor humor.

Trainen, teambuilden en coachen doe ik met behulp van de onderstaande methodes;

Pff, een heel verhaal. Heeft u het helemaal gelezen?
Het heeft me gemaakt tot wie ik ben en wat ik te bieden heb.

Het is een weg van leren, ontwikkelen, struikelen en hobbels, doorzetten en ook vieren van successen, het kan.

Wat is uw/jullie verhaal? Daar ben ik nieuwsgierig naar. 🙂

In het kort, wat mijn bedoeling is?

Bijdragen aan het ontwikkelen van effectieve organisaties, teams en professionals die werken vanuit hun bedoeling.
Verhogen van persoonlijke effectiviteit, verbeteren van communicatie, versterken van relaties en optimaliseren van samenwerking.

Kortom, tijd nemen om stil te staan, te ontdekken en te ontwikkelen.

Al 12 jaar werk ik met veel enthousiasme met groepen

Hoe wordt er samengewerkt, op welke manier wordt er met elkaar gecommuniceerd? Waarom werkt het ene team wel en is het andere team niet in staat om te komen tot juiste resultaten?
Tijdens de teambuilding en trainingen zoomen we hierop in. Vanuit de theorie maken we een stap naar de dagelijkse praktijk. Door met elkaar in gesprek te gaan komt de cultuur van het team of van de organisatie boven tafel. Samen onderzoeken we wat werkt en wat verandert zou kunnen worden. Rake vragen stellen en met behulp van opdrachten en activiteiten kunnen we bestaand gedrag helder krijgen maar ook oefenen met nieuw gedrag. Op deze wijze wordt een teambuilding of training praktisch en ook nog eens leuk.

Waar kun je aan werken tijdens een teambuilding, training of teamcoachingstraject?

 • vertrouwen en openheid;
 • congruent communiceren;
 • respectvol en actief luisteren;
 • inzicht in de betekenis van verbale, non-verbale en tonale communicatie;
 • leren checken i.p.v. interpreteren;
 • feedback geven en ontvangen;
 • omgaan met conflicten en meningsverschillen;
 • versterking van cohesie in de groep;
 • inzicht creëren in bestaande patronen en deze doorbreken;
 • verbeteren van de onderlinge samenwerking en verhoudingen;
 • systemische principes vanuit familie en organisatie opstellingen
 • een gemeenschappelijk doel en/of beleid;
 • planmatig en resultaatgericht werken;
 • vergroten van ‘het eigenaarschap’ van het team;
 • inclusieve besluitvorming;
 • werken met de onderstroom in teams en organisaties.

Welkom in de vroegere schaapskooi van Laaghalerveen!

Welkom in de vroegere schaapskooi van Laaghalerveen!

Tijd voor ontwikkeling biedt teambuilding, trainingen en teamcoaching aan voor het verbeteren van samenwerking en communicatie.

Wij hebben voor diverse bedrijven en organisaties een teamdag, teambuilding of teamcoaching traject mogen realiseren!

Bekijk meer referenties

Tijd voor ontwikkeling biedt persoonlijke coaching gericht op doelen ontdekken en behalen. Zakelijke coaching en teambuilding voor het verbeteren van communicatie en effectiviteit. Daarnaast verzorgen wij trainingen en teambuildingsactiviteiten.

Facebook LinkedIn

Tijd voor Ontwikkeling

Laaghalerveen 26
9414 VH Hooghalen

T: 06-51066141

info@hetdrentskwartiertje.nl
KvK: 04084164

Btw: 8174.38.701.B.01