De touwtjes weer in handen

Je bent 32, enthousiast, actief en kan veel aan. Je vrienden kennen je als iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, in je kerk sta je bekend als iemand die veel doet, in je familiekring sta je klaar en geen klus is je te gek.

Beetje raar, want als je thuis zit lijkt het wel of alles waar je mee aan de slag wilt morgen ook wel kan, alles wat je voor jezelf doet lijkt wel bij je handen af te breken, en dan ga je ook nog verhuizen, iets meer werk dan vtv ingeschat… Ook op je werk is het zo druk dat je het idee hebt dat je werkgever je leven beheerst en dat je zelf geen invloed hebt. Je bent de regie een beetje kwijt.

En dan spreek je toevallig Margriet en schijn je iets gezegd te hebben over je, iets te, drukke bestaan. Een paar weken later telefoon, druk aan het klussen in je nieuwe huisje kan je even niet opnemen, dan maar ff je voicemail luisteren tijdens een kopje koffie. Blijkt het Margriet te zijn, ze geeft aan dat ze naar aanleiding van ons gesprek denkt dat ze wat voor mij kan betekenen als personal coach, zo dat is iets waar je wat aan kunt hebben, eerst maar eens een nachtje erover nadenken, het kost natuurlijk ook tijd, en dat heb je voor je gevoel al zo weinig. Tja, wat moet je doen…

De knoop toch doorgehakt en de eerste afspraak gepland. Zo dat is gebeurd! En nu??? Het eerste gesprek is open, een relaxte manier van kennismaken en eens vertellen hoe je leven er uitziet. Margriet boezemt vertrouwen in, een prettige gesprekspartner en wat je verteld is niet vreemd. Tja, hoe ziet je leven er uit, wat zijn je doelen en hoe ga je die behalen?? Stap voor stap krijg ik in de sessies handvatten en andere denkwijzen over hoe om te gaan met mijn doelen en hoe ik de tijd daarvoor in kan delen. Eigenlijk heb je het gevoel dat er iemand, op een heel prettige manier, een spiegel voor je neus houd en je verder wil helpen. Uiteindelijk moet je zelf stappen zetten, maar het is goed om daar eens over te sparren met iemand die verstand heeft van dit soort zaken. En ja, soms heb je een oefening waar je niks mee kan, maar ook dat wordt getackeld en het is leuk om te merken dat Margriet dit goed aanvoelt. Dus, best relaxed als je merkt dat je door deze coaching je zelf weer de regie in handen krijgt, je planning weer op orde komt en het zonnetje weer gaat schijnen.

En nu? Nog steeds actief in van alles, en volop nieuwe ideeën, maar nu heb ik de touwtjes weer in handen!

Margriet, bedankt!

GB

Tijd voor ontwikkeling biedt teambuilding, trainingen en teamcoaching aan voor het verbeteren van samenwerking en communicatie.

Wij hebben voor diverse bedrijven en organisaties een teamdag, teambuilding of teamcoaching traject mogen realiseren!

Bekijk meer referenties

Tijd voor ontwikkeling biedt persoonlijke coaching gericht op doelen ontdekken en behalen. Zakelijke coaching en teambuilding voor het verbeteren van communicatie en effectiviteit. Daarnaast verzorgen wij trainingen en teambuildingsactiviteiten.

Facebook LinkedIn

Tijd voor Ontwikkeling

Laaghalerveen 26
9414 VH Hooghalen

T: 06-51066141

info@hetdrentskwartiertje.nl
KvK: 04084164

Btw: 8174.38.701.B.01